I Rogaland har vi som målsetting at opplæringen i YFF i størst mulig grad foregår i bedrift.
Elever som har opplæring i bedrift i YFF følger vanlig arbeidstid for bedriften. En arbeidsdag som varer i 7,5 klokketimer, regnes som 7,5 klokketimer i undervisningstid +eventuelt matpause på 30 minutter hvis den er utenom arbeidstiden.
Matpausen er en viktig del av både sosiale og ikke minst faglige diskusjoner som ofte foregår på arbeidsplassen. Det betyr at det ikke går bort tid til friminutt, slik som det gjør på skolen.
Elevene skal få oppfylt retten til å få alle årstimene i faget fastsatt i læreplanverket. Den enkelte skole må ha en plan for dette.
Fordeling mellom timer på skolen og i bedrift skal drøftes på den enkelte skole.
Årstimer som blir gjennomført på skole teller likt for elev og lærer.
Lærer får normalt 2/3 av årstimetallet elevene har opplæring i bedrift. Opplæringen ivaretas i et samarbeid mellom lærer og instruktør. Noen fag har en slik egenart at normen på lærertimer må avvikes.
Skolen skal sikre at elevene får oppfylt timene i fellesfagene, slik at ikke timer i disse fagene faller bort pga. opplæringen i bedrift. Dette kan løses på ulike måter, f.eks. at en dag i uken under praksisperioden avholdes til fellesfagene, eller at en har mer av fellesfagene i de ukene en er på skolen.