Bocuse d’Or er en internasjonal kokkekonkurranse som anses som et verdensmesterskap, og avholdes hvert andre år i Lyon i Frankrike. Den regnes som verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse hvor hvert land stiller med en deltaker. Bocuse d’Or ble første gang arrangert i Lyon i 1987, og konkurransen har navn etter den franske kokken Paul Bocuse.
Stavanger vertsby i 2008
Stavanger var i 2008 den første byen som arrangerte europeisk del av Bocuse d’Or. Den europeiske delen av arrangementet regnes som EM, hvor vinneren får delta i påfølgende års VM i Lyon.
Region Stavanger har søkt om å få arrangementet Bocuse d’Or Europa til Stavanger i 2024. Region Stavanger har søkt Rogaland fylkeskommune og Stavanger kommune om totalt 6,5 millioner kroner. Noe av denne summen er tenkt skal dekkes av private sponsorer.
Spennende mulighet for Rogaland
– Dette kan bli en spennende mulighet for Rogaland. Vi har behov for forsikring om at næringslivet stiller opp. Dette er et arrangement som kan fremme næringslivet i regionen vår, og det er en klar forutsetning at sponsormidler fra næringslivet skal prioritere å dekke garantibeløpet stilt av Rogaland fylkeskommune, sa fylkesordfører Marianne Chesak i fylkestinget.
Fylkestinget vedtok tirsdag 26. oktober å innvilge søknaden på 3,9 millioner inkludert et garantibeløp på to millioner kroner.
– Vi har stor tro på både arrangementet og de ringvirkningene det vil gi for rekruttering, for reiselivet og for matsatsingen i Rogaland, sier næringssjef Mette Fossan i Rogaland fylkeskommune.